სეკუნდინა არის ბარბარესკოსა და ნებიოლოს ყურძნის ყველა ზონის ერთ-ერთი უძველესი რეგიონი, რომელიც მდებარეობს ქალაქის ძირში, პატარა ველში მდინარე ტანაროდან პაჟეს ამფითეატრამდე. ქვერეგიონი, რომელიც უკვე აღიარებულია ასეთად ლორენცო ფანტინის მიერ (1879), სეკონდინა, ასევე, რენატო რატიმ აღნიშნა ბარბარესკოს რუკაზე, რომელიც 1984 წელს გამოქვეყნდა. ამ ტერიტორიას ქმნის თიხნარიანი ნიადაგი და ამფითეატრი, რომელიც ვენახს იცავს. იდეალურია ბარბარესკოს წარმოებისთვის. პრუნოტოს სეკონდინა წარმოადგენს ნებიოლოს ყურძნის ღრმა ინტერპრეტაციას, რომელიც ხასიათდება განსაკუთრებული ელეგანტურობით და გამოირჩევა მის სტრუქტურაში მრგვალი და ხავერდოვანი ტანინებით.