Mosesco is ruby red in color with purple hues. The nose is youthful and grapey with fresh floral and fruit aromas of cherries, pears and peaches. Its full palate is balanced with an excellent typicity and an elegant almond finish.
ძლიერი, ადვილად მოსავლელი ყურძენი ბარბერა (Barbera) ცნობილია, როგორც სხვადასხვა რეგიონთან სწრაფად შეგუებადი ჯიში. ჩვეულებრივ, მუქი ლალისფერი, დაბალტანინიანი და მაღალმჟავიანია.
ისტორიული ღვინო პრუნოტოს მამულიდან, რომელსაც აწარმოებენ 1970-იანი წლებიდან. ნიადაგები ხასიათდება ზედაპირული ქვიშით, ხრეშის სტრატიფიცირებული დონეები და თიხისა და კირქვის შრეები, რაც განაპირობებს ღვინის ელეგანტურობასა და რბილ ტანინიანობას.
პიან რომუალდო (Pian Romualdo) პირველად 1961 წელს დამზადდა პრუნოტოს ვენახებიდან მოკრეფილი ყურძნისგან, რომლებიც მდებარეობს მონფორტე დ'ალბას რეგიონში. აქ მოყვანილი ბარბერას ვაზი დიდ სარგებელს იღებს დღისა და ღამის ტემპერატურის მერყეობისგან, რაც ხელს უწყობს პიან რომუალდოს ექსპრესიული სიახლის, პრეციზიული არომატისა და დაძველების შესანიშნავი პოტენციალის განვითარებაში.