For 700 years the Frescobaldi family has combined tradition, experience and innovation with creativity and the pursuit of excellence.
The family has always looked to develop and celebrate the diversity of Tuscany’s terroir. Being proud owners of some of the greatest vineyards in this region they have always sought to maintain the identity and autonomy of each property.
ATTEMS, one of the oldest Estates in Friuli and has flourished under the Frescobaldi family’s ownership. It is just one of the estates owned by the family alongside ORNELLAIA, MASSETO, DANZANTE, LUCE DELLA VITE and the six FRESCOBALDI Estates, Nipozzano, CastelGiocondo, Pomino, Ammiraglia, Castiglioni and Remole.
ლამაზი ჩალისფერ-მოყვითალო, რასაც მოჰყვება მწიფე ვაშლის მდიდარი არომატი. სრული და კარგად სტრუქტურირებული გემო, რომელიც ასახავს მის სიმძიმესა და ოდნავ შესამჩნევ მინერალურობას.
ეს პინო გრიჯიო ხასიათდება ჩალისფერ-მოყვითალო შეფერილობით. მისი ბუკეტი გამოირჩევა ხილის შთამბეჭდავი სურნელებით, გემო კი ატარებს კოლიოს ყველა გასაოცარ თვისებას: შესანიშნავი წონა და სიბლანტე, მინერალიზაცია, პიკანტური, მწკლარტე და ცოცხალი.
ლამაზი ჩალისფერ-მოყვითალო, რასაც მოჰყვება მწიფე ვაშლის მდიდარი არომატი. სრული და კარგად სტრუქტურირებული გემო, რომელიც ასახავს მის სიმძიმესა და ოდნავ შესამჩნევ მინერალურობას.
Attems Pinot Grigio Ramato აგრძელებს ვენეციის რესპუბლიკის ტრადიციას, რადგან "Ramato" იყო ტერმინი, რომელიც Pinot Grigio-ს აღნიშნავდა. ამ ტერმინის გამოყენება ვინიფიკაციის სპეციალურმა პრაქტიკამ განაპირობა: ტკბილი კანთან დაახლოებით 10 საათის განმავლობაში რჩება შეხებაში და სწორედ ასეთი პრაქტიკა აძლევს ღვინოს მშვენიერი ვარდის შეფერილობას. ჩვენი Ramato ხასიათდება ხილის, მათ შორის თეთრი ატმისა და ნესვის მკვეთრი, მდიდარი, კომპლექსური ბუკეტით, რომელსაც მოჰყვება მაყვალი და მწარე ალუბალი მინდვრის ყვავილების დამაინტრიგებელი ელფერით. გემოს ასრულებს წითელი ხილის სასიამოვნო მჟავიანობა და ხანგრძლივი მინერალური ნოტები.
სოვინიონ ბლანის ვენახი გაშენებულია ჩიჩინის ბორცვზე, კოლიოს რეგიონის შუაგულში. ის, ვინც ამ ტერუარის მრავალსაუკუნოვანი ისტორია იცის, პროფესიონალურად ზრუნავს მასზე ჩიჩინის, ატემსის საკულტო ღვინის შესაქმნელად.