Wine was introduced to Chile by Spanish settlers in the 1500s. Most Chilean wine was consumed domestically until the 1990s when exports increased and wine lovers across the world discovered their high quality and value for money. Thanks to Chile's largely dry and warm climate, Chilean winemakers have enthusiastically embraced organic, biodynamic and sustainable winemaking. An estimated 75% of exported Chilean wines are produced sustainably.
Key Chilean Wine Regions
Chile is a narrow strip of land running along the Andes Mountains which offers a tremendous variety of climates and wine styles. Chile's key wine regions are largely located in the Central Valley close to the capital city of Santiago. These include the Maipo Valley, nicknamed the "Bordeaux of Chile", producing the most famous Chilean wines, as well as the Aconcagua and Colchagua valleys which are known for their powerful Cabernet Sauvignon and Carmenere wines. Cooler Casablanca and Limari valleys are especially known for their elegant white wines.
Chilean Grape Varieties
As with neighbouring Argentina, most Chilean wines are made from classic French and Italian varieties brought over by European settlers. Chile's iconic grape variety and one of the best Chilean wines is Carmenere which became extinct in Bordeaux following the outbreak of phylloxera disease. Locals typically pair this fruity and vibrant red with Patagonian lamb cooked on the barbecue. Cabernet Sauvignon and Merlot are two more key varieties for Chilean red wines, along with Chardonnay and Sauvignon Blanc for white wines.
Haras De Pique Chardonay მომწვანო-მოყვითალო ტონების და ოქროსფერი შეფერილობისაა. გაყვება მსხლისა და თეთრი ყვავილების არომატი, დახვეწილი ტროპიკული ნოტებით, როგორიცაა მანგო და ანანასი. ღვინო არის ახალი და ციტრუსოვანი ხასიათის.
Albaclara გამოირჩევა ნათელი ყვითელი და ვერცხლისფერი ტონებით. გაყვება ციტრუსოვანი ხილისა და ახალი მწვანილის ნოტები. გემო აქვს ძალიან სუფთა და მინერალური სასიამოვნო სიმჟავით დაბალანსებული.
არომატული, ბუნებრივი მწვანილეულის გემო და პიკანტურობა დომინირებს ამ ღვინის გამომაცოცხლებელ სურნელში. ზემო მაიპოს ხეობის ტიპიური ნოტები გამორჩეულს ხდიან ამ ნაზავს თამბაქოს, მიწისა და მინერალური ნიუანსებით.
In the dry and sunny climate of the Limarí Valley (Chile) our pisco chileno is made with a single process of discontinuous distillation in a copper still. Its floral and citrus notes give Pisco El Gobernador a versatile and diverse character, ideal for the creation of numerous cocktails.
გალანტასი წარმოადგენს მაიპო ანდების ხეობის კაბერნე ფრანკის მაქსიმალურ ექსპრესიას. ღვინო, რომელსაც შესწევს ამ უნიკალური ტერუარის დამახასიათებელი ვიბრაციის, ელეგანტურობისა და დახვეწილობის გამოხატვის უნარი. ყურძენი იკრიფება ჰარას დე პირკეს ორგანული ვენახებიდან, რომლებიც მდებარეობს მაიპო ანდების ხეობაში ზღვის დონიდან 2300 ფუტის (700 მეტრის) სიმაღლეზე. აქ, კაბერნე ფრანკი წარმატებით და მაქსიმალურად გამოხატავს თავის მნიშვნელოვან პოტენციალს, რაშიც მნიშვნელოვანწილად ეხმარება ანდების მთისწინეთის გრილი ღამეები.
Ripe red cherry, red and black plum fruit, with characteristic vegetal notes of Carmenere. Ripe smooth tannins with complex notes of oak, vanilla and chocolate adding body. Easy drinking, high quality Carmenere.