კაპო მარტინო იმ გორაკის სახელია, რომელიც სილვიო ჯერმანმა 1991 წელს იყიდა დოლენია დელ კოლიოს მუნიციპალიტეტში და რომელიც ომის დროს უკვე გამოიყენებოდა სათვალთვალო პუნქტად. ამავე სახელწოდების ვენახი გაშენებული და განახლებული იქნა 7,5 ჰექტარზე 1996 წლიდან 2003 წლამდე, თუმცა, აქ შენარჩუნებულია ტრადიციული ადგილობრივი ჯიშები. დაძველება: „წარმოიშვა იმ იდეიდან, რომ მიგვეღო სხვადასხვა ჯიშის ნაზავი, ტრადიციული გზით ვინიფიკაციის შედეგად, როგორც ამას მამაჩემი ანჯელო აკეთებდა - კანზე ოდნავი მაცერაციით, მუხის კასრებში ფერმენტაციითა და 10 თვის მანძილზე დაძველებით და მოსავლის აღებიდან ორი წლის შემდეგ გამოშვებით“.
Pale gold in colour, limpid and brilliant with light golden reflections.
Initially expressive and elegant on the nose with a subtle blend of fruit (pear), flowers (acacia) with woody notes of vanilla.
On opening, the floral notes intensify.
At first full and sweet in the mouth.
The result is a rich gourmet wine (fruity and juicy) with roasted notes caramelized on the finish.
Very nice length.
A generous, gourmet wine.
Food and wine pairings: aperitif, roasted sea bass fillet, filet mignon with chanterelle mushrooms in a pastry crust, rabbit with mustard.
ეს 3 ბოთლი აღჭურვილია ორიგინალური ხის საპრეზენტაციო ყუთით. ამ ღვინომ თავისი სახელი მიიღო სანტა მარია სკალა კოელის მონასტრისგან, სადაც ბერები ჩუმად და ყოველდღიურ ლოცვაში ცხოვრობდნენ.
კოტ-დე-ბონის სამხრეთით, ქალაქ ბონიდან არც თუ ისე შორს. ეს არის "კოტ-დე-ბლანის" ("Côte des Blancs") ერთ-ერთი ცნობილი სოფელი, რომელიც აწარმოებს დიდებულ თეთრ ღვინოებს (სხვები: Meursault და Puligny-Montrachet). "ეს შესანიშნავი ღვინის დაგემოვნების არაჩვეულებრივი შესაძლებლობაა. აღმაფრთოვანებელი ღია ოქროსფერი შეფერილობა. წინა პლანზე გამოდის ინტენსიური და ელეგანტური არომატი: კუნელის, გარგლის ნოტები, გადადის თამბაქოს ელფერისკენ. ღვინის დაძველებისას ჩირისა და იშვიათი სანელებლების ნიუანსები ჩნდება. აბრეშუმისებრი ტექსტურა და ტანინის დახვეწილი შტრიხი ღვინოს ჭეშმარიტ პერსონალურობას ანიჭებს. შესანიშნავი გემო. შესანიშნავი თეთრი ბურგუნდი!".