Wine has been made in Italy for at least 3,000 years, and today the country is the world's largest wine producer. The local Etruscans and Greek settlers were the first to plant vines here, followed by the Romans who started making wine in the 2nd century BC. Italian wines are typically very food-friendly and pair perfectly with the country's delicious pasta dishes, hearty game and red meat stews, and fresh seafood from the coast. Buy Italian wines online at 8Wines and enjoy our curated selection of hard-to-find wines.
Key Italian Wine Regions
Wine is produced all over Italy and the country has 77 legally-defined appellations or regions which are given the label DOCG (Controlled and Guaranteed Denomination of Origin). Producers must follow strict rules to label their wines under these Italian wine appellations which helps to maintain high quality standards across the country. Key Italian wine regions for red wines include the Piedmont in the north which is home to Barolo and Barbaresco, Veneto which is known for its Amarone, and Tuscany in central Italy. For white wines, look at wine regions in Italy like Soave in Veneto, Le Marche for Verdicchio, and the island of Sardinia for Vermentino.
Italian Grape Varieties
Indigenous Italian wine varieties range from the powerful Nebbiolo used to make Barolo to ethereal and refreshing whites like Pinot Grigio, Verdicchio, and Garganega which is used to make Soave. Other top Italian wine grapesto know include Tuscany's iconic Sangiovese which is grown throughout the country, the humble Glera grape used to make Prosecco, and Primitivo, Negroamaro and Aglianico which make powerful red wines in the southern region of Basilicata and Puglia.
Attems Pinot Grigio Ramato აგრძელებს ვენეციის რესპუბლიკის ტრადიციას, რადგან "Ramato" იყო ტერმინი, რომელიც Pinot Grigio-ს აღნიშნავდა. ამ ტერმინის გამოყენება ვინიფიკაციის სპეციალურმა პრაქტიკამ განაპირობა: ტკბილი კანთან დაახლოებით 10 საათის განმავლობაში რჩება შეხებაში და სწორედ ასეთი პრაქტიკა აძლევს ღვინოს მშვენიერი ვარდის შეფერილობას. ჩვენი Ramato ხასიათდება ხილის, მათ შორის თეთრი ატმისა და ნესვის მკვეთრი, მდიდარი, კომპლექსური ბუკეტით, რომელსაც მოჰყვება მაყვალი და მწარე ალუბალი მინდვრის ყვავილების დამაინტრიგებელი ელფერით. გემოს ასრულებს წითელი ხილის სასიამოვნო მჟავიანობა და ხანგრძლივი მინერალური ნოტები.
ეს ღვინო ხაზს უსვამს სანჯიოვეზეს ყურძნის, მონტალჩინოს ისტორიული ჯიშის სასიამოვნო გამომაცოცხლებელ ძალას. ვენახის ნიადაგი შედგება კირქვა-თიხისგან, რის გამოც Rosso di Montalcino ივითარებს მისთვის დამახასიათებელ გამომაცოცხლებელ ძალას, მინერალურობასა და ხანგრძლივ გემოს.
Winkl არის წვნიანი, დელიკატური ხილის, მინერალური Sauvignon Blanc, რომელიც იწარმოება როგორც ჯიშური ღვინო 1956 წლიდან. Terlano DOC-ის რაიონში ეს ყურძნის ჯიში დიდი ხანია იზრდება შესანიშნავი შედეგებით უძველეს ვენახებში. გარგარის, მანდარინისა და ვნების ნაყოფის მწიფე ხილის არომატები შერწყმულია ბუჩქის, ბუჩქის და პიტნის ელემენტებთან.
ფატორია ლე მაესტრელე (Fattoria Le Maestrelle) თანამედროვე წითელი ღვინოა გამორჩეული პერსონალურობით, რომელიც ტოსკანის მშობლიურ რეგიონთან მძლავრ კავშირს გამოხატავს თანამედროვე ინტერპრეტაციით.
ან ელეგანტურ შარდონეს აწარმოებენ ბოკა დი ლუპოს მამულში, აპულიის მურგიას რეგიონში. ამ რეგიონის გამორჩეული მახასიათებელია მისი „პიეტრა“. სიტყვა "მურგიას" ეტიმოლოგია აღნიშნავს ბასრ ქვას ან კლდეს და კონკრეტულ მინიშნებას აკეთებს მშრალი ქვის კედლებზე, რომლებითაც გარშემორტყმულია ეს ზონა. "პიეტრაბიანკა", ასევე, აღნიშნავს ქვებს, რომლებსაც სოფლის ფერმერები ამსხვრევდნენ მინდვრების ხვნისას. ამ ქვების დამსხვრევამ და ნიადაგში შერევამ განაპირობა იქ მოყვანილი ღვინოების გემოს გაძლიერება. მდიდარი, კომპლექსური და, ამავე დროს, სუფთა და სასიამოვნო, პიეტრაბიანკა ახდენს იმის დემონსტრირებას, რომ აპულია, ასევე, შესანიშნავი თეთრი ღვინოების რეგიონია.