პინიოლო (Pignolo), ისევე, როგორც რიბოლა და სხვები, ძველი ავტოქტონური ყურძნის ჯიშია, რომელიც იზრდება ფრიული ვენეცია-ჯულიას რეგიონში და რომელიც, მიუხედავად იმისა, რომ უკვე თითქმის გამქრალია, ამჟამად გადაფასებულია რამდენიმე ადგილობრივი მამულის მიერ. აქვე მოყვანილია მისი დეფინიცია, რომელიც პროფესორმა დალმასომ მისცა მას 1930-იან წლებში: „ღვინის თავისებური, ლუქს-სახეობა…“. პინოლიო გამოხატავს ძლიერ პერსონალურობას და შესანიშნავ ტიპიურობას. გემო ძლიერია, ძალიან მშრალი და, გარდა ამისა, მდიდარია ტანინებით, თუმცა, მცირე მოსავლისას, შეიძლება იყოს უფრო „უხეში“ (გარკვეულ ასპექტში ფრიულიელების ტემპერამენტს წააგავს).
ჭეშმარიტი პინო ნუარი პომინოდან. ეს ღვინო ასახავს იმ ტერიტორიის უნიკალურ ხარისხს, რომელიც იდეალურია რეგიონის არაჩვეულებრივი ელეგანტური პროდუქციის განმასახიერებელი ჯიშების გაშენებისთვის. პომინო პინო ნერო გთავაზობთ დელიკატურ, ყვავილოვან, ხილის ბუკეტს, რომელსაც თან სდევს კარგად დაბალანსებული პიკანტური ნოტები.
სანელებლები, კედარი, ტოსტი და შოკოლადი შერწყმულია მაყვალსა და ქლიავთან. იწვევს წვნიანი მწიფე ქლიავისა და ტექსტურული მიწიერი შოკოლადის შეგრძნებას. ტანინების გემო ბოლიში იგრძნობა. კომპლექსური ღვინო არაჩვეულებრივი ბალანსით, კონცენტრაციითა და ხანგრძლივი გემოთი.
At Lafleur du Roy they make two wines; this is the EXCELLENCE bottling, and appears to have a similar blend to the first wine. The predominant Merlot grape variety approx. (85%) is complemented by Cabernet Franc (10%) and Cabernet Sauvignon (5%). The color is solid, sustained with black reflections, the bouquet is rich and complex, expressing aromas of red fruits, as well as hints of leather and undergrowth.
ძლიერი, ადვილად მოსავლელი ყურძენი ბარბერა (Barbera) ცნობილია, როგორც სხვადასხვა რეგიონთან სწრაფად შეგუებადი ჯიში. ჩვეულებრივ, მუქი ლალისფერი, დაბალტანინიანი და მაღალმჟავიანია.