Amarone Della Valpolicella - Fattori
ყურძენს მსუბუქად აშრობენ კარგად ვენტილირებად ოთახებში დაახლოებით 4-5 თვის განმავლობაში, რის შედეგადაც ხდება მისი გემოს, სიტკბოსა და ფერის კონცენტრირება. ზამთარში ყურძენს ჭყლეტენ, ფერმენტაცია იწყება ნატურალური საფუვრით, შემდეგ კი ტკბილს ასხამენ მუხის 500-1000 ლიტრიან კასრებში ფერმენტაციის დასასრულებლად. ღვინო ხის კასრებში 30-36 თვის განმავლობაში, ჩამოსხმამდე მწიფდება.
სპეციფიკაცია
ტიპი
|
წითელი მშრალი |
ქვეყანა
|
იტალია |
რეგიონი
|
Friuli Venezia |
აპელაცია
|
Valpolicella DOC |
რეიტინგი
|
4.4 |
ყურძნის სახეობა
|
Corvinone, Rondinella, Corvina |
მოცულობა
|
750ml |
ალკოჰოლი
|
16% |
წელი
|
2016 |
Top 1% Best Wines In The World
|
Yes |
ხელმისაწვდომობა:
ხელმისაწვდომია