Donnafugata was established in Sicily by a family that, thanks to its passion, has been able to innovate the style and perception of Sicilian wine throughout the world.
Giacomo Rallo, the fourth generation of a family with over 160 years of experience in quality wine, founded Donnafugata in 1983 together with his wife Gabriella, a pioneer of viticulture in Sicily. Today, their children José and Antonio lead the company and a team of people focused on excellence.
"Isolano" by Donnafugata is an Etna Bianco doc mainly produced with Carricante. It is harvested at the end of September, with fermentation in steel at controlled temperature. It is partly aged in cement tanks and partly in oak barrels for over 12 months.
კიარანდა (Chiarandà), ჩალისფერ-მოყვითალო, გვთავაზობს ინტენსიურ თაიგულს ხილის (ყვითელი ვაშლისა და მსხლის), ყვავილოვანი ნოტებით (Cytisus scoparius) და ელეგანტური ნიუანსებით, რომლებიც მიღებულია ხანგრძლივი დაძველების შედეგად (თხილი და თივა). გემო ყოვლისმომცველი და სტრუქტურირებულია, სასიამოვნო მომჟავო და მინერალური ტექსტურით. ხანგრძლივად დარჩენილი გემო, თეთრი, მდიდარი ნიუანსებით და დაძველების უდიდესი პოტენციალით.
ვინია დი გაბრი (Vigna di Gabri) კაშკაშა ჩალისფერ-მოყვითალოა მომწვანო ანარეკლებით. ბუკეტი ინტენსიური და კომპლექსურია, ციტრუსოვანი და ტროპიკული არომატებიდან დაწყებული ყვავილოვანი ნოტებით და არომატული ბალახეულის სასიამოვნო ნიუანსებით დამთავრებული. გემო - ცოცხალი, ეფინება სასიამოვნო პიკანტურობით, რაც ახანგრძლივებს მის მდგრადობას. დახვეწილი და ელეგანტური თეთრი ღვინო, დამაინტრიგებელი პერსონალურობით და გასაოცარი ხანგრძლივობით.
ლალისფერი ფრაგორე გვთავაზობს ექსტენსიურ და ღრმა თაიგულს ველური მაყვლისა და ტყის საფარის ნოტებით, რომლებიც შერწყმულია ბალზამის, მინერალურ (კაჟი) და თამბაქოს ნიუანსებთან. მისი კომპლექსურობისა და ტანინებიანი სტრუქტურის გამო, მის შესანიშნავი მდგრადობასთან ერთად, კონტრადა მონტელაგუარდიას ეს ვენახი ვულკანური ენერგიის ჭეშმარიტი გამოხატულებაა.