Jermann is the story of a passion that came from far away.
In 1881 Anton Jermann, the founder, left the Austrian wine-growing region of Burgenland and, later, the vines of Slovenia to put down roots in Friuli Venezia Giulia. Here he continued his winery business, and from the 1970s Silvio Jermann’s combined genius and imagination took the company to undreamed-of success in wine circles, both in Italy and worldwide.
Today Jermann estate extends over 200 hectares of which 160 hectares are vineyards and 20 hectares are given over to seed and horticultural crops. This is a company that interacts with the world every day, but its greatest attention is always reserved for the things that make a wine great.
Afix Riesling from Riesling grapes, partly vinified on the skins. It has a brilliant straw-yellow colour with light greenish highlights; its aroma is very intense and persistent, lightly aromatic and characteristic of the grape variety: pleasantly fruity. Its taste is crisp, fresh, and very well balanced due to its soft texture and lively vigour.
პინიოლო (Pignolo), ისევე, როგორც რიბოლა და სხვები, ძველი ავტოქტონური ყურძნის ჯიშია, რომელიც იზრდება ფრიული ვენეცია-ჯულიას რეგიონში და რომელიც, მიუხედავად იმისა, რომ უკვე თითქმის გამქრალია, ამჟამად გადაფასებულია რამდენიმე ადგილობრივი მამულის მიერ. აქვე მოყვანილია მისი დეფინიცია, რომელიც პროფესორმა დალმასომ მისცა მას 1930-იან წლებში: „ღვინის თავისებური, ლუქს-სახეობა…“. პინოლიო გამოხატავს ძლიერ პერსონალურობას და შესანიშნავ ტიპიურობას. გემო ძლიერია, ძალიან მშრალი და, გარდა ამისა, მდიდარია ტანინებით, თუმცა, მცირე მოსავლისას, შეიძლება იყოს უფრო „უხეში“ (გარკვეულ ასპექტში ფრიულიელების ტემპერამენტს წააგავს).
მზადდება თეთრი-ვინიფიცირებული შარდონესგან. ბრწყინვალე ჩალისფერ- მოყვითალო ფერის, მომწვანო ანარეკლებით; ინტენსიური, ხილის ბუკეტი (სანამ ახალგაზრდაა, გვაგონებს ბანანსა და მწიფე ვაშლს), მსუბუქად არომატული; შესანიშნავი გამძლეობა. ლამაზად აძლიერებს ჯიშის ბუნებრივ არომატებს.
ვინტაჟ ტუნინა (Vintage Tunina) არის ღია ჩალისფერი, ოქროსფერი ანარეკლებით. სუნი - ინტენსიური, ფართო, სუპერელეგანტური და მდგრადია თაფლისა და სოფლის ყვავილების სურნელებით. გემო მშრალია, რბილი, კარგად დაბალანსებული და არაჩვეულებრივი გამძლეობის. უხდება პირველ კერძებს - ტრიუფელის სოკოს, თევზსა და ფრინველს. შესანიშნავად მიდის ახალ ორაგულზე პარმეზანის ყველითა და არტიშოკით. (დანიელ ჩერნილი)
კაპო მარტინო იმ გორაკის სახელია, რომელიც სილვიო ჯერმანმა 1991 წელს იყიდა დოლენია დელ კოლიოს მუნიციპალიტეტში და რომელიც ომის დროს უკვე გამოიყენებოდა სათვალთვალო პუნქტად. ამავე სახელწოდების ვენახი გაშენებული და განახლებული იქნა 7,5 ჰექტარზე 1996 წლიდან 2003 წლამდე, თუმცა, აქ შენარჩუნებულია ტრადიციული ადგილობრივი ჯიშები. დაძველება: „წარმოიშვა იმ იდეიდან, რომ მიგვეღო სხვადასხვა ჯიშის ნაზავი, ტრადიციული გზით ვინიფიკაციის შედეგად, როგორც ამას მამაჩემი ანჯელო აკეთებდა - კანზე ოდნავი მაცერაციით, მუხის კასრებში ფერმენტაციითა და 10 თვის მანძილზე დაძველებით და მოსავლის აღებიდან ორი წლის შემდეგ გამოშვებით“.
Ruby red as color, the nose is elegant and luxurious and at the same time rich in nuances of black cherry jam and raspberries, black pepper and cinnamon, vanilla and chocolate, on a delicate green background and balsamic vinegar. On the palate the wine is soft and fruity, highlighting a taste plot thickened with well defined tannins, that are precursors to a major evolution. Slowly fades away, leaving the memory of a beautiful harmony. To combine with first courses of pasta and lamb.