ანტინორის ოჯახი მეღვინეობის ხელოვნებისადმი ერთგულია ექვს საუკუნეზე მეტი ხნის განმავლობაში. იმ დროიდან, როდესაც 1385 წელს Giovanni di Piero Antinori გახდა "Arte Fiorentina dei Vinattieri", ფლორენციელი მეღვინეების გილდიის წევრი.
ოჯახის ისტორიული მემკვიდრეობა მათი მამულებია ტოსკანასა და უმბრიაში, თუმცა წლების განმავლობაში ინვესტიციები განახორციელეს ბევრ სხვა ტერიტორიებზეც, როგორც იტალიაში, ასევე მის ფარგლებს გარეთ. სახელი კი მაღალი ხარისხის ღვინის წარმოებით გაითქვეს, რაც იძლევა შესაძლებლობებს დავაფასოთ და განვავითაროთ მეღვინეობის დიდი პოტენციალის მქონე უნიკალური ახალი ტერუარები.
ტინიანელო პირველი სანჯიოვეზე იყო, რომელიც ბარიკებში დააძველეს - პირველი თანამედროვე წითელი ღვინო, არატრადიციულ ჯიშებთან (კონკრეტულად კაბერნესთან) შერეული და, ასევე, ერთ-ერთი პირველი წითელი ღვინო კიანტი კლასიკოს რეგიონში, სადაც თეთრ ყურძენს არ იყენებდნენ. ტინიანელო საკვანძო მოვლენას წარმოადგენს. მზადდება სანჯიოვეზეს, კაბერნე სოვიონიონისა და კაბერნე ფრანკისგან.
Vignaferrovia იწარმოება მხოლოდ საუკეთესო მოსავლისგან, რომელსაც იღებენ 4 ჰექტრის (10 აკრის) ფართობის პატარა ნაკვეთზე, მე-19 საუკუნის რკინიგზის სადგურის მიმდებარედ გაშენებული ვენახიდან. ნიადაგი, ძირითადად, წარმოდგენილია კირქვიანი თიხით, პატარა ზომის ქვების ხშირი ჩანართებით. ღვინო ელეგანტური და მიმზიდველია, ხასიათდება მკვრივი ტანინიანი სტრუქტურით, რომელსაც კარგად ავსებს გამომაცოცხლებელი ძალა და სიტკბო. Vignaferrovia-ს პირველი მოსავალი, რომლისგანაც ღვინო დაამზადეს, 2004 წელს იქნა აღებული. ღვინო არ დაუწურავთ 2005, 2008 და 2011 წლებში.
კაბერნე სოვინიონის, მერლოს, კაბერნე ფრანკის და, ზოგჯერ, მცირე რაოდენობით პეტი ვერდოს ნაზავი, რომელიც საუკეთესოდ წარმოაჩენს ბოლჰერის ტერუარის კომპლექსურობასა და ელეგანტურობას. ეს ღვინო იწარმოება 1990 წლიდან იმ ალუვიურ ნიადაგებზე მდებარე ვენახებში მოკრეფილი ყურძნისგან, რომელთა შემადგენლობა მერყეობს თიხნარ-ქვიშნარიდან თიხნარამდე კლდოვანი დეპოზიტებით, რომლებიც ცნობილია, როგორც "Scheletro".
ვილა ანტინორი, ანტინორის ოჯახის საფირმო ღვინო, პირველად 1928 წელს დაამზადა მარკიზ ნიკოლო ანტინორიმ, პიერო ანტინორის მამამ; განსაკუთრებული ღვინო, რომელიც, როგორც არცერთი სხვა, საუკეთესოდ წარმოადგენს ოჯახის ისტორიას, იდენტობასა და მარადიულობას. "ვილა ანტინორი არის სისხლით ტოსკანური წითელი […], რომლის ყურძენი იზრდება, მწიფდება და იკრიფება ჩვენი ტოსკანური მამულებიდან, რის შემდეგაც ექვემდებარება ფერმენტირებასა და დაძველებას ანტინორის ოჯახის მამულებში". პიერო ანტინორი.
The 2017 growing season in the Barolo area will be remembered for hot temperatures and minimal precipitation. Winter was mild with limited snowfall, while the first half of spring was defined by occasional rain showers and temperatures above seasonal averages resulting in early vine development. A sudden drop in temperatures was registered at the end of April with several frost events that affected in particular hillside vineyards. A lengthy period of beautiful weather began in the month of May and continued into the summer season, culminating with very high temperatures. Several isolated rain showers in the month of August provided generous groundwater reserves, essential for completion of the vines’ vegetative cycle. As of the first week of September, temperatures dropped considerably with significant temperature swings between day and night. In general, this vintage produced lower yields, but the grapes were of excellent quality. Harvesting took place on September 19th.
A blend of the best Carménère, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc from Le Mortelle’s finest vineyards. Ampio started out as an idea and became a reality in an exceptional vintage that reflects and represents the fullest expression of Maremma’s terroir.