Wine has been made in Italy for at least 3,000 years, and today the country is the world's largest wine producer. The local Etruscans and Greek settlers were the first to plant vines here, followed by the Romans who started making wine in the 2nd century BC. Italian wines are typically very food-friendly and pair perfectly with the country's delicious pasta dishes, hearty game and red meat stews, and fresh seafood from the coast. Buy Italian wines online at 8Wines and enjoy our curated selection of hard-to-find wines.
Key Italian Wine Regions
Wine is produced all over Italy and the country has 77 legally-defined appellations or regions which are given the label DOCG (Controlled and Guaranteed Denomination of Origin). Producers must follow strict rules to label their wines under these Italian wine appellations which helps to maintain high quality standards across the country. Key Italian wine regions for red wines include the Piedmont in the north which is home to Barolo and Barbaresco, Veneto which is known for its Amarone, and Tuscany in central Italy. For white wines, look at wine regions in Italy like Soave in Veneto, Le Marche for Verdicchio, and the island of Sardinia for Vermentino.
Italian Grape Varieties
Indigenous Italian wine varieties range from the powerful Nebbiolo used to make Barolo to ethereal and refreshing whites like Pinot Grigio, Verdicchio, and Garganega which is used to make Soave. Other top Italian wine grapesto know include Tuscany's iconic Sangiovese which is grown throughout the country, the humble Glera grape used to make Prosecco, and Primitivo, Negroamaro and Aglianico which make powerful red wines in the southern region of Basilicata and Puglia.
პინიოლო (Pignolo), ისევე, როგორც რიბოლა და სხვები, ძველი ავტოქტონური ყურძნის ჯიშია, რომელიც იზრდება ფრიული ვენეცია-ჯულიას რეგიონში და რომელიც, მიუხედავად იმისა, რომ უკვე თითქმის გამქრალია, ამჟამად გადაფასებულია რამდენიმე ადგილობრივი მამულის მიერ. აქვე მოყვანილია მისი დეფინიცია, რომელიც პროფესორმა დალმასომ მისცა მას 1930-იან წლებში: „ღვინის თავისებური, ლუქს-სახეობა…“. პინოლიო გამოხატავს ძლიერ პერსონალურობას და შესანიშნავ ტიპიურობას. გემო ძლიერია, ძალიან მშრალი და, გარდა ამისა, მდიდარია ტანინებით, თუმცა, მცირე მოსავლისას, შეიძლება იყოს უფრო „უხეში“ (გარკვეულ ასპექტში ფრიულიელების ტემპერამენტს წააგავს).
ეს არის Brut, რომელიც სრულყოფილად განასახიერებს Castello di Pomino-ს ღვინოების ელეგანტურ სტილს: ექსპრესიული და დამაინტრიგებელი, მას შეუძლია დაიპყროს თავისი არტიკულირებული და რთული არომატით და კრემისებური და კარგად ჰარმონიზებული გემოებით.
ალიე (Alie) დელიკატური, დახვეწილი და ელეგანტური, ნაზი ვარდისფერი, ატმის ენერგიული ნოტებითა და ვარდის დახვეწილი სურნელით. მდიდარი და დაბალანსებული გემო, ვარდისფერი გრეიფრუტის ციტრუსოვანი ნოტებითა და პიკანტური ელფერით, რომელსაც ელეგანტურად გადაჰყავხართ გემოს შეგრძნებების ნაკადში.
ყოველთვის, როცა პომინოსკენ მიმავალ გზაზე ვარ, მიყვარს ტოსკანის ამ უნიკალური კუთხის დათვალიერება: ბორცვებს და კვიპაროსებს ციცაბო ფერდობები მოჰყვება, გრილი ზაფხული და თოვლიანი ზამთარი, ასევე, საუკუნოვანი ნაძვისა და სეკვოიას დიდებული ტყეები, რომლებიც გარს არტყავს. შარდონეს ვენახებს, რომლებიც ჯერ კიდევ 1855 წელს გააშენეს. 1973 წელს, 700 მეტრის სიმაღლეზე, დაიბადა Benefizio Cru - პირველი თეთრი ღვინო იტალიაში, რომელიც ფერმენტირებული და დაძველებული იქნა კასრებში.
ჭეშმარიტი პინო ნუარი პომინოდან. ეს ღვინო ასახავს იმ ტერიტორიის უნიკალურ ხარისხს, რომელიც იდეალურია რეგიონის არაჩვეულებრივი ელეგანტური პროდუქციის განმასახიერებელი ჯიშების გაშენებისთვის. პომინო პინო ნერო გთავაზობთ დელიკატურ, ყვავილოვან, ხილის ბუკეტს, რომელსაც თან სდევს კარგად დაბალანსებული პიკანტური ნოტები.