Barolo Bussia DOCG მოდის ბრწყინვალე ამფითეატრის ფორმის ვენახიდან ბუსია მონფორტე დ'ალბას რეგიონში. ეს ისტორიული, მხოლოდ ერთი ვენახის ღვინო პირველად 1961 წელს იქნა დამზადებული პრუნოტოში. ნებიოლოს ყურძნის ბალანსი და კომპლექსურობა განმტკიცებულია ვენახის მრავალფეროვანი ექსპოზიციით სამხრეთიდან სამხრეთ-დასავლეთით და, ასევე, ტრადიციული დაძველებით დიდ კასრებში.
Powerful, concentrated and dense and with a strong personality from Douro, it balances with a trace of freshness and minerality that allow this already a good tasting. What stands out is the fine and elegant tannins.
ლალისფერი ფრაგორე გვთავაზობს ექსტენსიურ და ღრმა თაიგულს ველური მაყვლისა და ტყის საფარის ნოტებით, რომლებიც შერწყმულია ბალზამის, მინერალურ (კაჟი) და თამბაქოს ნიუანსებთან. მისი კომპლექსურობისა და ტანინებიანი სტრუქტურის გამო, მის შესანიშნავი მდგრადობასთან ერთად, კონტრადა მონტელაგუარდიას ეს ვენახი ვულკანური ენერგიის ჭეშმარიტი გამოხატულებაა.
არომატისა და გემოს პროფილი არის მწიფე, შავი ხილის ჰარმონიული ნაზავი, მათ შორის მაყვალი, ქლიავი და კასი, და თან ახლავს ძირტკბილას, ვანილისა და ტყავის ნიუანსები.
This blend of the finest barrels of Roserock Pinot Noir is named for the fragrant “Zéphirine Drouhin” variety of thornless climbing rose, introduced in 1868. Fittingly, the dark-ruby Zéphirine Pinot Noir has an intoxicating perfume of roses, violets, strawberries, and cacao. The complexity and finesse of this lyrical wine will reward cellar age, although it drinks deliciously upon release.
This warm vintage complemented with a precise irrigation enabled a rapid and even bud break on a regular date, showing early signs of a great wine. The warm temperatures allowed for good development in the vineyard, with early flowering in the spring. December and January continued with more moderate temperatures, allowing veraison to proceed beautifully under very healthy and homogeneous conditions.
The milder conditions during February, influenced by the cool winds from the Pacific Ocean, helped preserve the acidity and aromatic compounds in the grapes.
Temperatures rose again in March, resuming the season’s trend of high temperatures, determining a rich and opulent style for the wine.