Il Bruciato პირველად წარმოებული იქნა 2002 წელს, ერთ-ერთი ყველაზე რთული რთველიდან, რომელიც ოდესმე ყოფილა Guado al Tasso მამულში. ეს ღვინო არის ბოლჰერის უნიკალური ტერუარის თანამედროვე ინტერპრეტაცია, რომელიც დამზადებულია გუადო ალ ტასოს ვენახებიდან საგულდაგულოდ შერჩეული კაბერნე სოვინიონის, მერლოსა და სირას ყურძნისგან. ნიადაგის გეოლოგიური შემადგენლობა დივერსიფიცირებულია, რაც ღვინოს სტრუქტურასა და კომპლექსურობას სძენს.
ეს ღვინო შერჩეული იქნა ფრესკობალდის ოჯახის მიერ თავისი ახალი პროდუქციისთვის კერძო კოლექციის შენარჩუნების ტრადიციის გასაგრძელებლად, რომელიც სათავეს იღებს კასტელო ნიპოცანოს მამულის უძველესი, ღრმად ფესვგადგმული ვაზებიდან. ეს სუპერკომპლექსური, დაბალანსებული ღვინო 24 თვის განმავლობაში ძველდება მუხის კასრებში ხანგრძლივი ტოსკანური ტრადიციის შესაბამისად.
ალუვიური ნიადაგები ბოლზანოს გარეუბანში, გრისში იდეალურია ადგილობრივი წითელი ლაგრეინის ღვინისთვის, რომელიც მოხსენიებულია 1379 წლის ისტორიულ დოკუმენტში. არომატი ავლენს მიწიერ, მინერალურ ნოტებს, რომლებიც ოსტატურად ემყარება ხილის კომპონენტებს, დომინირებს მორელოს ალუბლის, შავი შოკოლადისა და ქლიავის ჯემი.
"The Mort’s Block Riesling is exceptional with a crisp acid line that is truly reflective of the famed soil of Watervale. The fruit intensity that Mort’s Riesling know for is underpinned by a driving flavour of the limestone and slate of the vineyard. Refined, yet mouth-filling and flavour persistent, this is one of the finest Mort’s blocks produced." - Peter Warr, Chief Winemaker.