ისტორიული ღვინო პრუნოტოს მამულიდან, რომელსაც აწარმოებენ 1970-იანი წლებიდან. ნიადაგები ხასიათდება ზედაპირული ქვიშით, ხრეშის სტრატიფიცირებული დონეები და თიხისა და კირქვის შრეები, რაც განაპირობებს ღვინის ელეგანტურობასა და რბილ ტანინიანობას.
Maceration in destemmed harvest by pumping over. This vinification favors the subtlety of the Pinot Noir and not its concentration. Aging in temperature-controlled stainless steel vats for 7 months, the absence of aging in wood develops gourmet and fruity aromas.
ალეატიკო, ვაზის ძალიან ძველი ჯიშისა და, ასევე, ტრადიციული ტოსკანური ტკბილი სადესერტო ღვინის სახელი. ღვინო იძენს ჯიშის უნიკალურ ექსპრესიას ამ მხარეში, რომელიც გამოირჩევა თავისი ძლიერი იდენტობითა და რბილი, გაწონასწორებული გემოთი. მოსავლის ნაწილი დაუყოვნებლივ ვინიფიკაციას ექვემდებარება, ხოლო მეორე ნაწილი რჩება ჰაერზე გასაშრობად - არომატების კონცენტრირებისთვის. შედეგი - სიახლისა და სტრუქტურის სასიამოვნო გამოხატულება ჯიშის ტიპიური ყვავილოვანი და პიკანტური არომატების სიმდიდრის შენარჩუნებასთან ერთად.
Bell'Assai, ლალისფერი იისფერი ანარეკლებით, ასხივებს ფრეზიასა და ლავანდის ინტენსიურ ყვავილოვან ნოტებს, რასაც მოჰყვება მარწყვისა და ალუბლის ხილის არომატები. გემოთი ახალი და სურნელოვანია რბილი ტანინითა და ხილის ნოტების სასიამოვნო შეგრძნებით.
Each individual parcel was vinified separately, and remained so until the final wine was assembled. Maturation in a selection of seasoned French oak hogsheads for fifteen months provides a softness and elegance to the silky palate.