რიბოლა ჯიალას ჯიში დიდი ხნის ტრადიციულია ამ ტერიტორიისთვის. მისგან მზადდება თეთრი ჩალისფერი ღვინო, რომელიც გამოირჩევა ყვავილოვანი ნიუანსების სუპერდელიკატური ბუკეტით. მისი გამომაცოცხლებელი სიმწკლარტე და მსუბუქი მჟავიანობა რიბოლა ჯიალას იდეალურ აპერიტივად ხდის.
Frescobaldi Brut Metodo Classico Trento DOC იცავს Istituto Talento Italiano-ს წარმოების კოდექსს. მზადდება შარდონეს ჯიშისგან, განმეორებითი დუღილით ბოთლში და შემდგომი მომწიფებით არანაკლებ 24 თვის განმავლობაში.
Attems Pinot Grigio Ramato აგრძელებს ვენეციის რესპუბლიკის ტრადიციას, რადგან "Ramato" იყო ტერმინი, რომელიც Pinot Grigio-ს აღნიშნავდა. ამ ტერმინის გამოყენება ვინიფიკაციის სპეციალურმა პრაქტიკამ განაპირობა: ტკბილი კანთან დაახლოებით 10 საათის განმავლობაში რჩება შეხებაში და სწორედ ასეთი პრაქტიკა აძლევს ღვინოს მშვენიერი ვარდის შეფერილობას. ჩვენი Ramato ხასიათდება ხილის, მათ შორის თეთრი ატმისა და ნესვის მკვეთრი, მდიდარი, კომპლექსური ბუკეტით, რომელსაც მოჰყვება მაყვალი და მწარე ალუბალი მინდვრის ყვავილების დამაინტრიგებელი ელფერით. გემოს ასრულებს წითელი ხილის სასიამოვნო მჟავიანობა და ხანგრძლივი მინერალური ნოტები.
ამ მხარეში მოყვანილი სანჯიოვეზეს ჯიშისთვის დამახასიათებელი თვისებების მქონე, კამპო აი როსო დი მონტალჩინო (Campo ai Sassi Rosso di Montalcino) მზადდება ღრმა ნიადაგებზე მოყვანილი ყურძნისგან. ეს არის ელეგანტური, არომატული ღვინო მსუბუქი, დელიკატური ტანინიანი ტექსტურით.
კასტილიონის მამული ჯერ კიდევ 1300 წლიდან ითვლება ფრესკობალდის ოჯახის მეღვინეობის ტრადიციის განმსაზღვრელ სიმბოლოდ. აქ დაიწყო ტოსკანური ღვინოების წარმოება, რომლებსაც მიირთმევდა როგორც პაპის, ისე ჰენრი VIII-ის სამეფო კარი მე-16 საუკუნეში.