Pale gold in colour, limpid and brilliant with light golden reflections.
Initially expressive and elegant on the nose with a subtle blend of fruit (pear), flowers (acacia) with woody notes of vanilla.
On opening, the floral notes intensify.
At first full and sweet in the mouth.
The result is a rich gourmet wine (fruity and juicy) with roasted notes caramelized on the finish.
Very nice length.
A generous, gourmet wine.
Food and wine pairings: aperitif, roasted sea bass fillet, filet mignon with chanterelle mushrooms in a pastry crust, rabbit with mustard.
Nipozzano Riserva არის ღვინო, რომელიც განასახიერებს ტოსკანური მეღვინეობის ტრადიციას, დამზადებულია პრესტიჟულ Castello Nipozzano-ს სამკვიდროში, ფრესკობალდის ოჯახის ემბლემა და ახლა ხელმისაწვდომია სასაჩუქრე ყუთში, რომელიც ხდება ძალიან სასარგებლო მინის დამჭერის ჩვენება.
შეფუთვაში შედის 2 ბოთლი Nipozzano Riserva და 1 ბოთლი Nipozzano Vecchie Viti.
საუკეთესო ხილის შენარჩევი, რომელიც იზრდება ზღვის დონიდან 465 მეტრზე გაშენებული კანახას ძველ 9-ჰექტრიან (22 აკრიან) ვენახებში, ჩვენს 300 ჰექტარ იგაის მამულში (რიოხა ალტა). მისი ნიადაგი ძირითადად რკინა-თიხნარია, ქვიანი ზედა ფენით, რაც ხელს უწყობს ოპტიმალურ დამწიფებას. ჩვენ ვარჩევთ პატარა ზომის კენკრიან მტევნებს, რათა ერთი ვაზიდან მხოლოდ ერთი კილოგრამი ვაწარმოოთ.
სეკუნდინა არის ბარბარესკოსა და ნებიოლოს ყურძნის ყველა ზონის ერთ-ერთი უძველესი რეგიონი, რომელიც მდებარეობს ქალაქის ძირში, პატარა ველში მდინარე ტანაროდან პაჟეს ამფითეატრამდე. ქვერეგიონი, რომელიც უკვე აღიარებულია ასეთად ლორენცო ფანტინის მიერ (1879), სეკონდინა, ასევე, რენატო რატიმ აღნიშნა ბარბარესკოს რუკაზე, რომელიც 1984 წელს გამოქვეყნდა. ამ ტერიტორიას ქმნის თიხნარიანი ნიადაგი და ამფითეატრი, რომელიც ვენახს იცავს. იდეალურია ბარბარესკოს წარმოებისთვის. პრუნოტოს სეკონდინა წარმოადგენს ნებიოლოს ყურძნის ღრმა ინტერპრეტაციას, რომელიც ხასიათდება განსაკუთრებული ელეგანტურობით და გამოირჩევა მის სტრუქტურაში მრგვალი და ხავერდოვანი ტანინებით.
ღვინოს სკალა კოელის (Scala Coeli) (რაც ლათინურად ნიშნავს "კიბეს სამოთხისკენ") სახელი დაერქვა სანტა მარია სკალა კოელის მონასტრის საპატივცემულოდ, რომელიც საყოველთაოდ ცნობილია კარტეზას მონასტრის სახელით - ადგილი, სადაც კართუსი ბერები ცხოვრობდნენ სიჩუმესა და ლოცვაში. დამზადებულია წლის საუკეთესო მეღვინეობაში, უცხოური ჯიშებიდან ალენტეჯოს ჯიშებამდე, იგი პირველად 2005 წელს იქნა წარმოებული.