ალეატიკო, ვაზის ძალიან ძველი ჯიშისა და, ასევე, ტრადიციული ტოსკანური ტკბილი სადესერტო ღვინის სახელი. ღვინო იძენს ჯიშის უნიკალურ ექსპრესიას ამ მხარეში, რომელიც გამოირჩევა თავისი ძლიერი იდენტობითა და რბილი, გაწონასწორებული გემოთი. მოსავლის ნაწილი დაუყოვნებლივ ვინიფიკაციას ექვემდებარება, ხოლო მეორე ნაწილი რჩება ჰაერზე გასაშრობად - არომატების კონცენტრირებისთვის. შედეგი - სიახლისა და სტრუქტურის სასიამოვნო გამოხატულება ჯიშის ტიპიური ყვავილოვანი და პიკანტური არომატების სიმდიდრის შენარჩუნებასთან ერთად.
Attems Pinot Grigio Ramato აგრძელებს ვენეციის რესპუბლიკის ტრადიციას, რადგან "Ramato" იყო ტერმინი, რომელიც Pinot Grigio-ს აღნიშნავდა. ამ ტერმინის გამოყენება ვინიფიკაციის სპეციალურმა პრაქტიკამ განაპირობა: ტკბილი კანთან დაახლოებით 10 საათის განმავლობაში რჩება შეხებაში და სწორედ ასეთი პრაქტიკა აძლევს ღვინოს მშვენიერი ვარდის შეფერილობას. ჩვენი Ramato ხასიათდება ხილის, მათ შორის თეთრი ატმისა და ნესვის მკვეთრი, მდიდარი, კომპლექსური ბუკეტით, რომელსაც მოჰყვება მაყვალი და მწარე ალუბალი მინდვრის ყვავილების დამაინტრიგებელი ელფერით. გემოს ასრულებს წითელი ხილის სასიამოვნო მჟავიანობა და ხანგრძლივი მინერალური ნოტები.
Winkl არის წვნიანი, დელიკატური ხილის, მინერალური Sauvignon Blanc, რომელიც იწარმოება როგორც ჯიშური ღვინო 1956 წლიდან. Terlano DOC-ის რაიონში ეს ყურძნის ჯიში დიდი ხანია იზრდება შესანიშნავი შედეგებით უძველეს ვენახებში. გარგარის, მანდარინისა და ვნების ნაყოფის მწიფე ხილის არომატები შერწყმულია ბუჩქის, ბუჩქის და პიტნის ელემენტებთან.
ეს ღვინო ხაზს უსვამს სანჯიოვეზეს ყურძნის, მონტალჩინოს ისტორიული ჯიშის სასიამოვნო გამომაცოცხლებელ ძალას. ვენახის ნიადაგი შედგება კირქვა-თიხისგან, რის გამოც Rosso di Montalcino ივითარებს მისთვის დამახასიათებელ გამომაცოცხლებელ ძალას, მინერალურობასა და ხანგრძლივ გემოს.
ან ელეგანტურ შარდონეს აწარმოებენ ბოკა დი ლუპოს მამულში, აპულიის მურგიას რეგიონში. ამ რეგიონის გამორჩეული მახასიათებელია მისი „პიეტრა“. სიტყვა "მურგიას" ეტიმოლოგია აღნიშნავს ბასრ ქვას ან კლდეს და კონკრეტულ მინიშნებას აკეთებს მშრალი ქვის კედლებზე, რომლებითაც გარშემორტყმულია ეს ზონა. "პიეტრაბიანკა", ასევე, აღნიშნავს ქვებს, რომლებსაც სოფლის ფერმერები ამსხვრევდნენ მინდვრების ხვნისას. ამ ქვების დამსხვრევამ და ნიადაგში შერევამ განაპირობა იქ მოყვანილი ღვინოების გემოს გაძლიერება. მდიდარი, კომპლექსური და, ამავე დროს, სუფთა და სასიამოვნო, პიეტრაბიანკა ახდენს იმის დემონსტრირებას, რომ აპულია, ასევე, შესანიშნავი თეთრი ღვინოების რეგიონია.