სეკუნდინა არის ბარბარესკოსა და ნებიოლოს ყურძნის ყველა ზონის ერთ-ერთი უძველესი რეგიონი, რომელიც მდებარეობს ქალაქის ძირში, პატარა ველში მდინარე ტანაროდან პაჟეს ამფითეატრამდე. ქვერეგიონი, რომელიც უკვე აღიარებულია ასეთად ლორენცო ფანტინის მიერ (1879), სეკონდინა, ასევე, რენატო რატიმ აღნიშნა ბარბარესკოს რუკაზე, რომელიც 1984 წელს გამოქვეყნდა. ამ ტერიტორიას ქმნის თიხნარიანი ნიადაგი და ამფითეატრი, რომელიც ვენახს იცავს. იდეალურია ბარბარესკოს წარმოებისთვის. პრუნოტოს სეკონდინა წარმოადგენს ნებიოლოს ყურძნის ღრმა ინტერპრეტაციას, რომელიც ხასიათდება განსაკუთრებული ელეგანტურობით და გამოირჩევა მის სტრუქტურაში მრგვალი და ხავერდოვანი ტანინებით.
საუკეთესო ხილის შენარჩევი, რომელიც იზრდება ზღვის დონიდან 465 მეტრზე გაშენებული კანახას ძველ 9-ჰექტრიან (22 აკრიან) ვენახებში, ჩვენს 300 ჰექტარ იგაის მამულში (რიოხა ალტა). მისი ნიადაგი ძირითადად რკინა-თიხნარია, ქვიანი ზედა ფენით, რაც ხელს უწყობს ოპტიმალურ დამწიფებას. ჩვენ ვარჩევთ პატარა ზომის კენკრიან მტევნებს, რათა ერთი ვაზიდან მხოლოდ ერთი კილოგრამი ვაწარმოოთ.
ღვინოს სკალა კოელის (Scala Coeli) (რაც ლათინურად ნიშნავს "კიბეს სამოთხისკენ") სახელი დაერქვა სანტა მარია სკალა კოელის მონასტრის საპატივცემულოდ, რომელიც საყოველთაოდ ცნობილია კარტეზას მონასტრის სახელით - ადგილი, სადაც კართუსი ბერები ცხოვრობდნენ სიჩუმესა და ლოცვაში. დამზადებულია წლის საუკეთესო მეღვინეობაში, უცხოური ჯიშებიდან ალენტეჯოს ჯიშებამდე, იგი პირველად 2005 წელს იქნა წარმოებული.
ხის დაძველებამ მისცა ძველი ოქროს ხასიათი, რომელიც ანათებს სულისკვეთებით, ტკბილი თხილი და წითელი ხილის მინიშნებები, რაც აძლევს პლიუს, ხის პანელებით დაფარულ ღვინოს, რომელიც, რა თქმა უნდა, მზად არის დასალევად.
ლუჩე (Luce) არის პირველი ღვინო, რომელიც მომზადებული იქნა მონტალჩინოში, სანჯოვეზესა და მერლოს კუპაჟისგან. შესანიშნავი ჰარმონია სანჯიოვეზეს სტრუქტურასა და ელეგანტურობას და მერლოს სიმრგვალესა და სირბილეს შორის. ლუჩე მამულის საკულტო ღვინოა, რომელსაც ძალუძს, წლიდან წლამდე, ჩვენი მიწების ორიგინალური ინტერპრეტაციის გამოხატვა.
ტინიანელო პირველი სანჯიოვეზე იყო, რომელიც ბარიკებში დააძველეს - პირველი თანამედროვე წითელი ღვინო, არატრადიციულ ჯიშებთან (კონკრეტულად კაბერნესთან) შერეული და, ასევე, ერთ-ერთი პირველი წითელი ღვინო კიანტი კლასიკოს რეგიონში, სადაც თეთრ ყურძენს არ იყენებდნენ. ტინიანელო საკვანძო მოვლენას წარმოადგენს. მზადდება სანჯიოვეზეს, კაბერნე სოვიონიონისა და კაბერნე ფრანკისგან.