ძლიერი, ადვილად მოსავლელი ყურძენი ბარბერა (Barbera) ცნობილია, როგორც სხვადასხვა რეგიონთან სწრაფად შეგუებადი ჯიში. ჩვეულებრივ, მუქი ლალისფერი, დაბალტანინიანი და მაღალმჟავიანია.
ვილა ანტინორი, ანტინორის ოჯახის საფირმო ღვინო, პირველად 1928 წელს დაამზადა მარკიზ ნიკოლო ანტინორიმ, პიერო ანტინორის მამამ; განსაკუთრებული ღვინო, რომელიც, როგორც არცერთი სხვა, საუკეთესოდ წარმოადგენს ოჯახის ისტორიას, იდენტობასა და მარადიულობას. "ვილა ანტინორი არის სისხლით ტოსკანური წითელი, რომლის ყურძენი იზრდება, მწიფდება და იკრიფება ჩვენი ტოსკანური მამულებიდან, რის შემდეგაც ექვემდებარება ფერმენტირებასა და დაძველებას ანტინორის ოჯახის მამულებში". პიერო ანტინორი.
ეს პინო გრიჯიო ხასიათდება ჩალისფერ-მოყვითალო შეფერილობით. მისი ბუკეტი გამოირჩევა ხილის შთამბეჭდავი სურნელებით, გემო კი ატარებს კოლიოს ყველა გასაოცარ თვისებას: შესანიშნავი წონა და სიბლანტე, მინერალიზაცია, პიკანტური, მწკლარტე და ცოცხალი.
ულამაზესი უნივერსალური ღვინო არომატულად მოგვაგონებს ეგზოტიკურ ხილს და ვაშლს, საფუარის ნაზი ნოტით. გემოზე ის არსებითია და კარგი მატარებლით, გრძელი დასრულება სრულდება ახლად და ჰარმონიულად.
ლამაზი ჩალისფერ-მოყვითალო, რასაც მოჰყვება მწიფე ვაშლის მდიდარი არომატი. სრული და კარგად სტრუქტურირებული გემო, რომელიც ასახავს მის სიმძიმესა და ოდნავ შესამჩნევ მინერალურობას.
The vineyards of Garnacha planted on soils of slate -llicorella-, Cariñena vineyards grow on clay soils and Syrah vineyards located on limestone soils to obtain this complex wine after 12 months of maturing in French oak barrels.