კომპლექსური და მოქნილი, ეს ღვინო წარმოადგენს 97% კაბერნე სოვინიონსა და 3% კაბერნე ფრანკს. შავი მოცხრის, შავი ალუბლისა და შავი წიწაკის სურნელს ავსებს კედარი, ესპრესოს მარცვალი და ტყავი. გემო გამოხატავს სრულ გაჯერებულობასა და ტანინებს, რომლებიც დაბალანსებული და შეუმჩნევლად ჩაქსოვილია ხილის ექსპრესიაში. ხანგრძლივი გემო ტოვებს მთის ხილისა და ალუბლის პიკანტურ არომატს. 750 მლ
კაპო მარტინო იმ გორაკის სახელია, რომელიც სილვიო ჯერმანმა 1991 წელს იყიდა დოლენია დელ კოლიოს მუნიციპალიტეტში და რომელიც ომის დროს უკვე გამოიყენებოდა სათვალთვალო პუნქტად. ამავე სახელწოდების ვენახი გაშენებული და განახლებული იქნა 7,5 ჰექტარზე 1996 წლიდან 2003 წლამდე, თუმცა, აქ შენარჩუნებულია ტრადიციული ადგილობრივი ჯიშები. დაძველება: „წარმოიშვა იმ იდეიდან, რომ მიგვეღო სხვადასხვა ჯიშის ნაზავი, ტრადიციული გზით ვინიფიკაციის შედეგად, როგორც ამას მამაჩემი ანჯელო აკეთებდა - კანზე ოდნავი მაცერაციით, მუხის კასრებში ფერმენტაციითა და 10 თვის მანძილზე დაძველებით და მოსავლის აღებიდან ორი წლის შემდეგ გამოშვებით“.
დამზადებულია იგივე სიყვარულითა და დეტალებისადმი ყურადღებით, როგორც ორნელაია. ლე სერე ნუოვე დელ ორნელაია (Le Serre Nuove dell’Ornellaia) არის ნამდვილი "მეორე ღვინო". მერლოს, კაბერნე სოვიონიონის, კაბერნე ფრანკისა და პეტი ვერდოს ნაზავი, აერთიანებს რა მისაწვდომობასა და გემოს სიღრმეს დაძველების აპრობირებულ პოტენციალთან.
Ruby red as color, the nose is elegant and luxurious and at the same time rich in nuances of black cherry jam and raspberries, black pepper and cinnamon, vanilla and chocolate, on a delicate green background and balsamic vinegar. On the palate the wine is soft and fruity, highlighting a taste plot thickened with well defined tannins, that are precursors to a major evolution. Slowly fades away, leaving the memory of a beautiful harmony. To combine with first courses of pasta and lamb.