ეს ღვინო შერჩეული იქნა ფრესკობალდის ოჯახის მიერ თავისი ახალი პროდუქციისთვის კერძო კოლექციის შენარჩუნების ტრადიციის გასაგრძელებლად, რომელიც სათავეს იღებს კასტელო ნიპოცანოს მამულის უძველესი, ღრმად ფესვგადგმული ვაზებიდან. ეს სუპერკომპლექსური, დაბალანსებული ღვინო 24 თვის განმავლობაში ძველდება მუხის კასრებში ხანგრძლივი ტოსკანური ტრადიციის შესაბამისად.
ალუვიური ნიადაგები ბოლზანოს გარეუბანში, გრისში იდეალურია ადგილობრივი წითელი ლაგრეინის ღვინისთვის, რომელიც მოხსენიებულია 1379 წლის ისტორიულ დოკუმენტში. არომატი ავლენს მიწიერ, მინერალურ ნოტებს, რომლებიც ოსტატურად ემყარება ხილის კომპონენტებს, დომინირებს მორელოს ალუბლის, შავი შოკოლადისა და ქლიავის ჯემი.
"The Mort’s Block Riesling is exceptional with a crisp acid line that is truly reflective of the famed soil of Watervale. The fruit intensity that Mort’s Riesling know for is underpinned by a driving flavour of the limestone and slate of the vineyard. Refined, yet mouth-filling and flavour persistent, this is one of the finest Mort’s blocks produced." - Peter Warr, Chief Winemaker.
Vie Cave შეიქმნა ძალიან ფრთხილად გეოლოგიური და ენოლოგიური კვლევის შემდეგ, რომელიც მიზნად ისახავს ამ ახალი ჯიშის პოტენციალის გათავისუფლებას იტალიურ მევენახეობის სცენაზე. მალბეკი, ფრანგული ყურძენი, ხარობს მარემას ვულკანურ ნიადაგებში და ყვავდება მის ახალ ტერუარში. Vie Cave არის დაბალანსებული და რბილი წითელი მშრალი ღვინო, რომელიც ასახავს იმ ტერიტორიის მთელ ხიბლს, სადაც ის იწარმოება. ღვინის სახელი ეძღვნება ეტრუსკული ვიეს მღვიმეს, გათხრილ გზებს, გადასასვლელებს, რომლებიც ვერტიკალურად არის გათხრილი ტუფის კლდეებში, რომლებიც გარშემორტყმულია ქონების საკუთრებაში.
Rosé de pressurage direct, recherche de sa minéralité et de sa fraicheur en limitant la macération. Débourbé à froid, vinification 100% naturelle tout comme notre Sancerre et Blanc Fumé. Élevage de 4 mois sur lies fines, cuve inox thermorégulée
ბონთან ძალიან ახლოს, როგორც სახელი მიუთითებს. ეს არის პატარა დასახელება პატარა სოფელ ჩორეის ირგვლივ, კორტონის ბორცვის ძირში. "ძალიან სასიამოვნო ღვინოა. კაშკაშა, გამჭვირვალე წითელი ფერი. არომატები გასაოცარია მათი ინტენსიურობითა და ხილის ნოტებით. გემოზე ნაზი, რბილი, მოხდენილი. სუპერარომატული გემო მაყვლის ჯემის ელფერით. როდესაც ღვინო ძველდება, დომინანტური ხდება ველური მაყვლის არომატი. 3 ან 5 წლის შემდეგ ღვინო იღებს ტრიუფელის და ქვეტყის გამორჩეულ სურნელს“.