სოფელი კასტელჯიოკონდო გადაჰყურებს ფრესკობალდის ისტორიულ მამულს მონტალჩინოში: უძველესი ციხესიმაგრე, რომელიც აშენდა 1100 წელს ზღვიდან სიენამდე მიმავალი გზის დასაცავად. ეს მამული ერთ-ერთია იმ პირველი ოთხიდან, რომელზეც დაიწყო ბრუნელო დი მონტალჩინის წარმოება 1800 წელს. მისი ისტორიული მნიშვნელობა წარმოდგენილია კასტელჯიოკონდოს ეტიკეტზე კონდოტიერის სურათით სიენელი მხატვრის მონე მარტინის ცნობილი ფრესკიდან. მხატვრის ნახატზე გამოსახულია გვიდორიჩიო და ფოლიანო, სიენის ჯარების მეთაური, რომელიც 1323 წელს ხელმძღვანელობდა თავდასხმას მონტემასის ციხეზე; ისტორიული მომენტი, რომელიც დაემთხვა ღვინის სამყაროში ფრესკობალდის ოჯახის მრავალსაუკუნოვანი მოღვაწეობის დაწყებას.
მზადდება თეთრი-ვინიფიცირებული შარდონესგან. ბრწყინვალე ჩალისფერ- მოყვითალო ფერის, მომწვანო ანარეკლებით; ინტენსიური, ხილის ბუკეტი (სანამ ახალგაზრდაა, გვაგონებს ბანანსა და მწიფე ვაშლს), მსუბუქად არომატული; შესანიშნავი გამძლეობა. ლამაზად აძლიერებს ჯიშის ბუნებრივ არომატებს.
Vie Cave was created after very careful geological and oenological research intended to release the potential of this new variety in the Italian viticultural scene. Malbéc, a French grape, thrives in Maremma’s volcanic soils, prospering in its new terroir. Vie Cave is balanced and soft and it reflects all the charm of the territory where it is produced. The name of the wine is dedicated to the Etruscan Vie Cave, or excavated roads, passageways excavated vertically in cliffs of tuff that surround the estate’s property.
ყურძენს მსუბუქად აშრობენ კარგად ვენტილირებად ოთახებში დაახლოებით 4-5 თვის განმავლობაში, რის შედეგადაც ხდება მისი გემოს, სიტკბოსა და ფერის კონცენტრირება. ზამთარში ყურძენს ჭყლეტენ, ფერმენტაცია იწყება ნატურალური საფუვრით, შემდეგ კი ტკბილს ასხამენ მუხის 500-1000 ლიტრიან კასრებში ფერმენტაციის დასასრულებლად. ღვინო ხის კასრებში 30-36 თვის განმავლობაში, ჩამოსხმამდე მწიფდება.
ინტენსიური არომატი, რომელიც აჩვენებს მას ლა პლანას მშობლიური მიწის ყველა კლასიკურ მახასიათებელს, ტრიუფელის, ტოსტსა და ველური წითელი კენკრის კონსერვის ნოტებთან ერთად.